Bebekle Kamp Nasıl Yapılır? Bebekle Kamp Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çocuklarla Kamp Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kesfihuzur ailesi olarak bebeğimiz doğmadan önce birçok kamp deneyimimiz olmuştu hatta anne karnında da kamp maceralarımıza kontrollü bir şekilde devam etmiştik.

Oğlumuz Doruk’un sağlığı ve güvenliği birinci şartımız. Zaten 4 aylık olana kadar kamp maceralarımıza ara vermiştik. 6 ay dolana kadar da günübirlik kamplar yapıp (daha çok piknik havasında) doğada temiz hava aldıktan sonra gece evimize dönmüştük çünkü sabaha karşı epey soğuk olabiliyor ve bebeğimizin hasta olma durumunu riske atmak istememiştik. Havaların ısınmasıyla konaklamalı kamplarımıza yavaş yavaş başladık. Bebekle kampa gitmenin avantajları olduğu gibi dezavantajları da var mesela henüz 8 aylık olduğu için yürümeye başlamamış olması, kanguruda taşınırken canı sıkılmayan bir bebek olması bizim için avantaj sayılırken ek gıdaya başlamış olması dezavantaj olarak görülebilir (Çünkü tüp,tava ve gıda malzemeleri ile mama yapmak zorundayız)
Genelde ulaşım olarak aracımızı kullandığımız için Doruk puset içerisinde yatarak bizlere eşlik etti. Destekli ve desteksiz oturmaya başladığı andan yani tam da bu zamanlardan itibaren oto koltuğu aldık ve yerini yadırgamadan daha güvenli bir şekilde bizimle yolculuklarına devam etmeye başladı ki son uzun yolculuğumuz olan Antalya-Amasra-Antalya güzergâhını (toplamda 2000 km) bu şekilde yaptık.
Doruk’u nasıl uyutuyoruz?
Doruk’un uyuması için evimizde nasıl uyutuyorsak yattığı yeri yadırgamaması ve güvenle uykuya dalabilmesi için aynı şartları sağlamaya çalışıyoruz. Doruk’u evimizde hamakta sallayarak uyutuyoruz. Doğada olduğumuz zamanlarda da yine hamak kullanıyoruz. Çadır içinde rahat etmesi için bot yatağını kullanıyoruz. Bot yatağın kalın olması sayesinde alttan gelebilecek soğuk engellenmiş oluyor, uyku tulumunu da yatağın üzerine serdiğimizde soğuk ve sertlik hissi kayboluyor. Mevcut vücut sıcaklığını uyku tulumu sayesinde korumuş oluyoruz. Karnı da toksa mis gibi uykuya dalıyoruz. Doruk geceleri uyandığında anne sütü içmeme durumuna karşı yatmadan önce su ısıtarak termos içerisinde muhafaza ederek sıcak kalmasını sağlıyoruz ve devam sütü ile mamasını biberon içerisinde hızlı bir şekilde hazırlıyoruz.
Böceklere ve Sineklere karşı aldığımız önlemler
Doğanın gerçek sahipleri olan böcek ve zararlı sürüngenler için, kamp alanımızda güvenli bir şekilde ateş yakarak, çadırımızın etrafına bir sıra kireç ile halka oluşturarak kendimizden uzak tutmaya çalışıyoruz, sivrisinekleri kendimizden uzak tutmak için doğal olan lavanta yağını su ile seyreltip vücudumuza sürüyoruz bugüne kadar faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Eczanelerde ve marketlerde sinek ve böcek kovucu ilaçlar mevcut ama içerisindeki kimyasallardan dolayı biz tercih etmedik. Tabi sinekler, böcekler ve sürüngenler için o kadar çok doğal yöntem mevcut ki bir kaç tane daha sizlerle paylaşalım siz istediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı ve sabunu kullanmak, Sarımsak ezerek bir kaba koymak ve çadırınıza yakın bir yere bırakmak, Sarımsağı küçük dilimler halinde kesip su içerisinde 1 gün bekletmek ve çadır yakınına sprey ile sıkmak, Sirkeyi ağzı açık birkaç kase veya bardağa koyarak çadır çevresine bırakmak, Limon ve Nane yağını 1 bardak suya 10’ar damla sıkarak vücudumuza sürmek gibi.
Çadırımızı her zaman korunaklı yerlere kurmaya çalışıyoruz (Ağaç yanı/altı, duvar yanı, kaya yanı vb. rüzgarın şiddetli esmesi, yağmurun fazla yağması durumuna ve sabah güneşine karşı) Çadırımızı kurduktan sonra asla fermuarını açık bırakmıyoruz, İçeride uzun süreli lamba yakmıyoruz ki sineklere ve böceklere davetiye çıkarmayalım. Vahşi hayvan derseniz de vallahi biz bugüne kadar hiç denk gelmedik, Ülkemiz bu açıdan en güvenli yerlerden birisi, Ayrıca bebeğimiz olduğu için çok ıssız bölgelere de gitmiyoruz (Orman derinliklerine veya çok kırsal bölgelere gidecek olursanız bölgenin kolluk kuvvetine haber vermeniz sizin yararınıza olacaktır) Çadırımızın yakınında yiyecek ve çöp bırakmıyoruz, yiyecekleri araç içinde veya çadırımızdan biraz uzaktaki ağaç dalında muhafaza ediyoruz.
Biber gazımız ve birkaç savunma aletimizi de el altına koyduktan sonra uzanıyoruz milyon yıldızlı odamızın manzarasına doğru. Tabi ki kamplar fotoğraflarda görüldüğü gibi değildir uğraş verici bir etkinliktir her şeyi kendiniz yapıyorsunuz bir nevi spordur. Bebekle ise işler biraz daha artıyor ama biz bu şekilde mutlu oluyoruz. Bildiklerimizi deneyimlerimizi yazıya döktük umarız faydalı olur. Hepinize şimdiden keyifli huzurlu kamplar. Doğa ile…
2 Comments